NSG-ontwerp de Roze Olifant door Lisa Borsten

2 Tap-Art NSG-Lisa Borsten 2-Quackplein-Green Capital Challenge Water-© Marianna BakkerTappunt 2 op het Quackplein is de Roze Olifant… in de uitvoering een Siamese olifant met 1 slurf. Vijftien leerlingen 5 VWO van het NSG (Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud) hebben in het kader van het vak Beeldende Vorming een aantal weken gewerkt aan het maken van ontwerpen voor Tap-Art. Een uitdaging, omdat de leerlingen rekening moesten houden o.a. met beperkingen voor ontwerpen door de openbare ruimte.
Het NSG-ontwerp de Roze Olifant is door projectleider MariannA Bakker gekozen als winnend ontwerp en tevens geschikt bevonden voor realisatie!
De Roze Olifant is bedacht door Bonnie Reinders, Marcia Deien en Janneke Berendijk. Janneke schrijft over het ontwerp:
“Vroeger was ik heel erg bang voor de tandarts. Het was dan ook een hele klus voor mijn vader om mij bij de tandarts te krijgen. Om mij af te leiden riep mijn vader dan: KIJK een roze olifant! Hier werd ik blij van. Ons ontwerp hebben wij om deze reden ook zo kinderlijk mogelijk gemaakt. Veel ronde vormen en lieflijke kleuren.”

Mooie samenwerkingen, ook jong en oud

Het NSG-ontwerp de Roze Olifant is door Lisa Borsten (65) gerealiseerd. Lisa maakt zelf totaal ander werk, namelijk moderne schilderijen, gewoon op doek en binnen. Uitvoerend werken en dan ook nog op straat was een hele uitdaging. Lisa: “Verrassend leuk om op straat te werken. Veel mensen spreken je aan tijdens het maken. Leuk die gesprekjes. De meeste mensen waren enthousiast over het Tap-Art idee en de roze olifanten. Een glimlach om hun mond.”
Mooi, zo´n samenwerking tussen jong en oud. Goed om te zien dat jongeren op deze wijze samen met hun school een bijdrage leveren aan de stad Nijmegen en dat Nijmegen veel creatief talent heeft.

NSG winnend ontwerp Tap-Art-Roze Olifant 3D- Green Capital Challenges WaterDe samenwerking tussen Tap-Art en NSG Groenewoud is tot stand gekomen tijdens de Beursvloer van de Rijk van Nijmegen Uitdaging.

Het oorspronkelijk ontwerp was 3D. In verband met de veiligheid, o.a. struikelgevaar over de olifantbobbel, is door Lisa Borsten de Siamese 2D variant van de Roze Olifant gemaakt.

Dank dan de docent Beeldende Vorming van het NSG Groenewoud: Arnold Dankers.

Lees ook:

2 Tap-Art NSG-Lisa Borsten krijgt zegen-Quackplein-Green Capital Challenge Water-© Marianna Bakker
Roze olifant Tap-Art krijgt zegen?

Publiciteit in De Brug NSG Roze Olifant Tap-Art

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s